Levesek

*

Zelleres kolbász krémleves

Elkészítési idő: kb. 50 perc
Hozzávalók: 4 főre
  • 3 nagyobb zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg FAMÍLIA Diákcsemege 
  • 1 teáskanálnyi keményítő
  • 2,5 dl tejszín
  • tej - szükség szerint
  • fél csokor petrezselyem

Zelleres kolbász krémleves

Elkészítési idő: kb. 50 perc
Elkészítés:

A kolbászt feldaraboljuk, a felaprított hagymával átpirítjuk, és hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt zellert is. Egy kicsit az egészet lepirítjuk, majd vízzel felengedjük, kevés sóval ízesítjük. Addig főzzük, míg a zeller teljesen megpuhul, kevés tejszínt adunk hozzá.  Amíg a leves fő elkészítjük a zeller-ropogóst. Egy fél fej zellert felaprítunk, sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. Burgonya nyomón áttörjük, kevés keményítőt adunk hozzá, majd  jól elkeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsire spatula segítségével vékonyan felkenjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon nagyjából 15 perc alatt kiszárítjuk. A közben megfőtt levest botmixerrel krémesítjük, ha túl sűrű, kevés tejjel hígíthatjuk. A végén az  egész levest átszűrjük. Tálaláskor a tetszőlegesre tördelt zeller ropogóssal és vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Videórecept