Előételek

*

Cukkinis palacsinta, baconos-gombás paradicsom raguval

Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók: 4 főre
  • 30 dkg cukkini
  • 10 dkg FAMÍLIA bacon
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 50 dkg gomba
  • só, cukor ízlés szerint
  • 3 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 4 dl tej

Cukkinis palacsinta, baconos-gombás paradicsom raguval

Elkészítési idő: kb. 30 perc
Elkészítés:

A palacsinta tésztához a megmosott cukkiniket lereszeljük, majd megsózzuk, félretesszük. Közben elkészítjük a tölteléket és a ragut. A töltelékhez a bacont felcsíkozzuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát és gombát, sózzuk és készre pároljuk. A paradicsom mártáshoz olajon lepirítjuk a fokhagymát, hozzáöntjük a hámozott paradicsomkonzervet és 10percig forraljuk. Sóval, cukorral, lehetőség szerint friss bazsalikommal ízesítjük. A lesózott cukkini hozzáadásával palacsinta tésztát készítünk. A palacsintákat forró serpenyőben kevés olajon megsütjük, megtöltjük a baconos-gombás töltelékkel, majd a paradicsomos raguval és bazsalikommal tálaljuk. 

Videórecept