Előételek
Hozzávalók: 4 főre
Elkészítés:
- 30 dkg cukkini
- 10 dkg FAMÍLIA bacon
- 2 fej vöröshagyma
- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor bazsalikom
- 50 dkg gomba
- só, cukor ízlés szerint
- 3 db tojás
- 25 dkg liszt
- 4 dl tej
Cukkinis palacsinta, baconos-gombás paradicsom raguval
Elkészítési idő: kb. 30 percElkészítés:
A palacsinta tésztához a megmosott cukkiniket lereszeljük, majd megsózzuk, félretesszük. Közben elkészítjük a tölteléket és a ragut. A töltelékhez a bacont felcsíkozzuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát és gombát, sózzuk és készre pároljuk. A paradicsom mártáshoz olajon lepirítjuk a fokhagymát, hozzáöntjük a hámozott paradicsomkonzervet és 10percig forraljuk. Sóval, cukorral, lehetőség szerint friss bazsalikommal ízesítjük. A lesózott cukkini hozzáadásával palacsinta tésztát készítünk. A palacsintákat forró serpenyőben kevés olajon megsütjük, megtöltjük a baconos-gombás töltelékkel, majd a paradicsomos raguval és bazsalikommal tálaljuk.