Uzsonnák
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 pohár tejföl
- 3 db tojás
- 14 dkg FAMÍLIA Toast sonkás szelet
- 6 szelet FAMÍLIA Bacon
- 12 dkg krémfehér sajt
- 10 dkg friss spenótlevél
- 10 dkg reszelt edami sajt
- egy marék olajos mag
- ízlés szerint só, bors, fokhagyma
MUFFIN ENERGIABOMBÁKNAK
Elkészítési idő: kb. 20 perc (előkészítés)+20-25 perc (sütés)Elkészítés:
Ez a recept kicsit időigényesebb, de mindenképp ajánljuk kipróbálni, mivel a gyerekek nagy kedvence, a muffin sós változata is népszerű lesz. Ráadásul hidegen, másnap is fogyasztható, így előző este elkészíthető.
A muffin tésztát összeállítjuk, amihez összekeverjük a kimért hozzávalókat, a lisztet, tejfölt, tojásokat, sütőport és ízlés szerint sót (a krémfehér sajt elég sós, így ezt kalkuláljuk bele).
A tésztába belekeverjük a felkockázott krémfehér sajtot, a friss megmosott spenótleveleket és a kockára vágott sonkás szeletet. A muffin forma mélyedéseinek szélét kibéleljük bacon-el, alját kicsit beolajozzuk, hogy ne ragadjon bele a tészta. Két kanál segítségével belekanalazzuk a spenótos-sonkás-sajtos tésztát, megszórjuk reszelt eidami sajttal, magvakkal, majd előmelegített sütőben készre sütjük.