Főételek

*

Tarjás húsnyárs, édesburgonyával és sütőtök salátával

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Hozzávalók: 4 főre
  • 40 dkg édesburgonya
  • 40 dkg darálthús
  • 10 dkg FAMÍLIA füstölt-főtt tarja
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 nagyobb sütőtök
  • 4 narancs
  • 1 db kisebb gyömbér
  • só, bors ízlés szerint

Tarjás húsnyárs, édesburgonyával és sütőtök salátával

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Elkészítés:

A sütőtököt megmossuk, keresztben félbevágjuk, a tök keskenyebb, mag nélküli részét félrerakjuk, a többit feldaraboljuk sóval, borssal ízesítjük. A feldarabolt, sózott-borsozott tököt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Amíg ez sül, addig a félretett részt megpucoljuk, felét felkockázzuk, félrerakjuk. A másik felét a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk, ebből készül a saláta. Elkészítjük a saláta öntetet, amihez a narancsok levét kifacsarjuk, kis gyömbért reszelünk bele. Belehelyezzük a sütőtök szeleteket és a hűtőbe tesszük. 
Az időközben  megsült tökökről eltávolítjuk a héjat, összetörjük és botmixerrel krémesítjük. Kevés tejszínt adunk hozzá, narancshéjjal ízesítjük. Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós lében előfőzzük. A felkockázott tarját összekeverjük a darálthússal, sóval ízesítjük, kevés lisztet szórunk hozzá. A húskeverékből kis darabokat, a kockázott tökkel és az édesburgonyával váltakozva nyársra helyezzük, és forró serpenyőben megpirítjuk őket. A krémet tányérra tesszük, rárakjuk a nyársakat és a tetejére halmozunk a salátából.
 

Videórecept